Nyhet

Nominera klinisk forskning till Athenapriset

Var finns den bästa kliniska forskningen i Sverige i dag? Berätta det för oss genom att föreslå din kandidat till Athenapriset, Sveriges största pris för klinisk forskning. Sista dagen att nominera är 4 juni. 2017

EU har röstat igenom det nya regelverket

Äntligen kan startskottet gå för implementeringen av IVDR (Regulation on In vitro Diagnostic Medical Devices) och MDR (Regulation on Medical Devices) då dessa nu har godkänts av EU-parlamentet.

Swedish Medtech söker projektledare för utbildning och event

Vi utökar nu vår organisation och söker en projektledare för vår utbildningsverksamhet, konferenser, seminarier och event. Välkommen med din ansökan!

Helena Falkström Lindberg lämnar Swedish Medtech

I fredags tackade vi av vår receptionist och administratör Helena Falkström Lindberg som lämnade Swedish Medtech för Försvarsmakten. Vi tackar för den här tiden och önskar henne varmt lycka till!

Delta i Sveapriset med smarta idéer för eHälsa

SveaPriset är en innovationstävling för vård och omsorg. Anmäl intresse senast 25 april. Läs mer på SveaPriset.se.

Nu finns Swedish Medtech på Sveavägen 63

Kansliet ligger på andra våningen och är grannar med bland andra LIF, Swecare med flera. På första våningen finns konferensanläggningen City Life där vi framöver kommer att ha många möten.

Flyttpackning pågår

Snart går flyttlasset till Sveavägen 63 och därför pågår febril verksamhet med flyttpackning. Kansliet är med anledning av flytten stängt fredag 27 januari samt måndag 30 januari.

Henrik Moberg ny strateg med digitalisering som huvudfokus

Från och med den 6 februari 2017 är Henrik Moberg ny strateg på Swedish Medtech.

Digitalisering och hälsa - hur förena patientnytta och integritet?

Onsdag den 7 december har Swedish Medtech tillsammans med Socialdepartementet,Innovationsrådet och Vinnova bjudit in till ett seminarium för att diskutera hur man kan förena patientnytta och integritet. Följ diskussionen på Twitter eller se seminariet på video.

Swedish Medtechs vd intervjuas i podcast

Intresserad av att veta mer om Swedish Medtech och medtechindustrin?

7 ämnen från MedTech Forum i Bryssel

Veckans spaning handlar om europeiska trender i medtech-branschen. Petrus Laestadius, Anna Lefevre Skjöldebrand och Kristina Svensson har varit på MedTech Forum i Bryssel. Där talades det bland annat om proteser, när datorer tar över diagnosställning från läkare och behovet av nya affärsmodeller när företagen går från att sälja en produkt till att bli tjänsteleverantörer.

Medicinteknik berörs av ny utredning

Regeringens utredare Toivo Heinsoo ska genomföra en övergripande översyn av dagens system för finansiering, subvention och prissättning av läkemedel. I denna utredning ingår vissa förbrukningsartiklar.

Forsknings- och innovationspropositionen för 2017-2020 har kommit

Den nya forsknings- och innovationspropositionen "Kunskap i samverkan" presenterades den 28 november 2016 av Helene Hellmark Knutsson.

Jan Heidebrandt om vikten av kommunikation i Swedish Medtechs grupper

Mycket av Swedish Medtechs verksamhet sker i olika grupper. I veckans spaning tar Jan Heidebrandt med oss till en helt vanlig tisdag med möten i olika grupper. En dag som visar på vikten av kommunikation.

Athenapriset 2016

Idag delar Helene Hellmark-Knutsson ut Athenapriset till forskarna bakom en internetbaserad behandling av social fobi och hälsoångest.

Anna Lefevre Skjöldebrand rapporterar från Medica

När jättelika medicinteknikmässan Medica intar Düsseldorf tar hotellrummen snabbt slut och båt blir ett alternativ. Hur är det att besöka en mässa med 19 hallar, 5000 utställare och 120 000 besökare om dagen? Följ med Anna Lefevre Skjöldebrand till Medica.

Veckans spaning: Sofia Medin rapporterar från konstruktivt samtal om vård i hemmet

I fredags genomfördes ett rundabordssamtal på temat vård i hemmet där beslutsfattare från vård och omsorg deltog liksom myndigheter, professionsföreträdare, patientföreträdare, forskare och företag.

Veckans spaning: Malin Hollmark om olika typer av samverkan inom medicinteknikbranschen

Nya och etablerade företag har olika ingångar till vården, det visar en studie som Malin Hollmark presenterade under en möte om samverkan hos Vinnova.

Utmaningar och möjligheter vid digitalisering av vården - intervjuer och föredrag från höstmötet 2016

Det högaktuella ämnet digitalisering av vården lockade 120 personer till höstmötet. Ta del av utmaningar, potentiella vinster och olika perspektiv via filmade intervjuer med ordförande, vd och alla talarna.

logo

Besöksadress
Sveavägen 63, Stockholm

Postadress
Box 3601
103 59 Stockholm

Telefon 08-586 246 00 (vxl)

E-post info@swedishmedtech.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är ditt företag medlem i Swedish Medtech har du möjlighet att ta del av vårt medlemsbrev, som skickas ut 11 gånger per år.