Nyhet

Europeiska upphandlingsprojektet EMPATTICS har ny utlysning

Det europeiska upphandlingsprojektet EMPATTICS har nu en ny utlysning avseende leverantörer som kan utveckla och testa innovativa ICT lösningar med självmonitorering för patienter med kroniska sjukdomar.

Event runt om i Sverige under MedTech Week

Landstingsdirektörer, sjukhusdirektörer och industrifolk. Innovatörer och entreprenörer. MedTech Week 14-20 juni 2017 lockade en bred och (namn)kunnig publik. Totalt deltog flera hundra personer i fem evenemang från Lund i söder till Umeå i norr via Uppsala, Linköping och Göteborg.

MedTech Week är här!

Vi firar medicinteknikens betydelse för människor 14-21 juni tillsammans med organisationer runt om i Sverige. Det blir invigning i Uppsala, talkshow i Linköping, inspiration i Umeå, rekrytering till klinisk forskning i Göteborg samt möjligheter för företag med MAX IV och ESS i Lund.

Vinnova-pengar till projektet ''Innovationsmotorer''

Medtech4Health-projektet "Innovationsmotorer" har beviljats 4 miljoner för första fasen av Vinnova. Projektet leds av Swedish Medtech och syftet är att utveckla samarbetet mellan sjukvård och företag när det gäller utveckling och införande av medicintekniska produkter, processer och metoder.

Inspirerande om AI under årsmöteskonferensen

AI-fieringen av alla konsumentprodukter spås bli en lika stor revolution som när de elektrifierades under 1900-talet. Detta var en av många spännande förutspåelser under Swedish Medtechs årsmöte.

Nominera klinisk forskning till Athenapriset

Var finns den bästa kliniska forskningen i Sverige i dag? Berätta det för oss genom att föreslå din kandidat till Athenapriset, Sveriges största pris för klinisk forskning. Sista dagen att nominera är 4 juni. 2017

EU har röstat igenom det nya regelverket

Äntligen kan startskottet gå för implementeringen av IVDR (Regulation on In vitro Diagnostic Medical Devices) och MDR (Regulation on Medical Devices) då dessa nu har godkänts av EU-parlamentet.

Swedish Medtech söker projektledare för utbildning och event

Vi utökar nu vår organisation och söker en projektledare för vår utbildningsverksamhet, konferenser, seminarier och event. Välkommen med din ansökan!

Helena Falkström Lindberg lämnar Swedish Medtech

I fredags tackade vi av vår receptionist och administratör Helena Falkström Lindberg som lämnade Swedish Medtech för Försvarsmakten. Vi tackar för den här tiden och önskar henne varmt lycka till!

Delta i Sveapriset med smarta idéer för eHälsa

SveaPriset är en innovationstävling för vård och omsorg. Anmäl intresse senast 25 april. Läs mer på SveaPriset.se.

Nu finns Swedish Medtech på Sveavägen 63

Kansliet ligger på andra våningen och är grannar med bland andra LIF, Swecare med flera. På första våningen finns konferensanläggningen City Life där vi framöver kommer att ha många möten.

Flyttpackning pågår

Snart går flyttlasset till Sveavägen 63 och därför pågår febril verksamhet med flyttpackning. Kansliet är med anledning av flytten stängt fredag 27 januari samt måndag 30 januari.

Henrik Moberg ny strateg med digitalisering som huvudfokus

Från och med den 6 februari 2017 är Henrik Moberg ny strateg på Swedish Medtech.

Digitalisering och hälsa - hur förena patientnytta och integritet?

Onsdag den 7 december har Swedish Medtech tillsammans med Socialdepartementet,Innovationsrådet och Vinnova bjudit in till ett seminarium för att diskutera hur man kan förena patientnytta och integritet. Följ diskussionen på Twitter eller se seminariet på video.

Swedish Medtechs vd intervjuas i podcast

Intresserad av att veta mer om Swedish Medtech och medtechindustrin?

7 ämnen från MedTech Forum i Bryssel

Veckans spaning handlar om europeiska trender i medtech-branschen. Petrus Laestadius, Anna Lefevre Skjöldebrand och Kristina Svensson har varit på MedTech Forum i Bryssel. Där talades det bland annat om proteser, när datorer tar över diagnosställning från läkare och behovet av nya affärsmodeller när företagen går från att sälja en produkt till att bli tjänsteleverantörer.

Medicinteknik berörs av ny utredning

Regeringens utredare Toivo Heinsoo ska genomföra en övergripande översyn av dagens system för finansiering, subvention och prissättning av läkemedel. I denna utredning ingår vissa förbrukningsartiklar.

Forsknings- och innovationspropositionen för 2017-2020 har kommit

Den nya forsknings- och innovationspropositionen "Kunskap i samverkan" presenterades den 28 november 2016 av Helene Hellmark Knutsson.

Jan Heidebrandt om vikten av kommunikation i Swedish Medtechs grupper

Mycket av Swedish Medtechs verksamhet sker i olika grupper. I veckans spaning tar Jan Heidebrandt med oss till en helt vanlig tisdag med möten i olika grupper. En dag som visar på vikten av kommunikation.

logo

Besöksadress
Sveavägen 63, Stockholm

Postadress
Box 3601
103 59 Stockholm

Telefon 08-586 246 00 (vxl)

E-post info@swedishmedtech.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är ditt företag medlem i Swedish Medtech har du möjlighet att ta del av vårt medlemsbrev, som skickas ut 11 gånger per år.