Välbesökt årsmöteskonferens

Den 26 april arrangerade Swedish Medtech sin stora årsmöteskonferens. Dagen bjöd på ett spännande talarprogram med intressanta diskussioner för de närmare 170 deltagarna.

 

Temat för årets årsmöteskonferens var medtechindustrins viktiga roll i svensk välfärdsutveckling.Vi tog avstamp i patientsäkerhetsfrågorna och berörde även de viktiga frågorna kring industrins utvecklingsmöjligheter i Sverige och industrins roll i samhället.

 

Patientsäkerhet och samverkan utgör två fundament för svensk vård och omsorg - och i förlängningen för svensk välfärd.

 

En god samverkan mellan vård, industri och akademi ökar möjligheterna att få fram nya teknologiska lösningar och utvecklade behandlingsmöjligheter. Genom ett gott innovationsklimat som kommer vården till godo skapar vi förutsättningar för en patientsäker och långsiktigt hållbar vård och omsorg.

 

SwMt årsmöte 3 Bosse 

SwMt årsmöte 4 Bosse

 

Swedish Medtechs ordförande Joacim Lindoff från Getinge och vd Anna Lefevre Skjöldebrand inledde eftermiddagens program och hälsade alla välkomna.

 

SwMt årsmöte 5 Bosse

SwMt årsmöte 7 Bosse

 

Filippa Reinfeldt, hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting var först ut i programmet och talade om Stockholm och framtidens vård. Richard Cook, nytillträdd professor i patientsäkerhet vid KTH gav en målande beskrivning av vikten av patientsäkerhetsarbetet.

 

SwMt årsmöte 9 Bosse 

SwMt årsmöte 10 Bosse

Karin Johansson, statssekreterare vid Socialdepartementet pratade om hur regeringens beslut om insulinpumpar påverkar medicintekniken i stort. Näringsminister Annie Lööf inledde paneldebatten med att berätta om regeringens innovationsstrategi.

 

SwMt årsmöte 11 Bosse

I paneldebatten deltog Johan Malmquist, vd för Getinge; Torbjörn Kronander, vd för Sectra Imtec; Tomas Puusepp vd för Elekta och näringsminister Annie Lööf. Debatten leddes av ekonomijournalisten Alexander Norén.

 

SwMt årsmöte 12 Bosse

Konferensen modererades av MedTech Magazines chefredaktör Ulrika Berglund

 

Foto:

Samtliga bilder är tagna av fotograf Bosse Johansson för MedTech Magazine

 

 

Twittrat

Anna L Skjöldebrand, 15 apr, 07:43 "COCIRs årsmöte idag. Fokus 2014 för föreningen ligger på eHälsa och regulatoriska frågor."

Till våra twitterflöden

MyNewsDesk

  • Mawell engagerat i arbetet med Sammanhållen Vaccinationsinformation
    Grå pil07 april 2014
  • Oslo Universitetssjukhus HF väljer Mawell Picsara
    Grå pil07 april 2014
  • Grönland har nu infört Cambio COSMIC
    Grå pil07 april 2014
Se fler pressmeddelanden...