Nyhet

Handlingsplan för Life Science - för ett handlingskraftigare Sverige

De tre branschorganisationerna LIF, Swedish Medtech och SwedenBIO presenterade i maj en gemensam handlingsplan för Life Science. Handlingsplanen lyfter tre viktiga områden som måste stärkas för att företagen ska kunna verka och utvecklas i Sverige.

Bilder från Swedish Medtechs höstmöte

I slutet av oktober samlades drygt 110 deltagare från medlemsföretag, vård och akademi för Swedish Medtechs höstmöteskonferens.

Nominera till Medtech4Health Innovation Award 2019

Nu är nomineringen öppen för Medtech4Health Innovation Award 2019. Priset för er som arbetar med att utveckla och implementera innovativ medtech i vården.

Medicinteknikdagarna är igång!

9-10 oktober arrangeras Medicinteknikdagarna i Umeå på temat "Digitalisering, forskning och innovation". Swedish Medtech är på plats, håll utkik i programmet!

Affärsutvecklingscheckar för förberedelser inför Brexit

Brexitcheckar är ett stöd för små företag som handlar med Storbritannien och som vill förbereda sig inför Brexit.

Ny lag ställer krav på e-faktura vid offentlig upphandling

Nu är det beslutat – under våren 2019 börjar en ny lag att gälla i Sverige. Lagen ställer krav på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura).

Fokus Hjälpmedel i Örebro

Den 24-25 oktober 2018 arrangeras Fokus Hjälpmedel på Conventum Arena i Örebro. Mötesplatsen för innovation och en förbättrad framtid för alla.

Uppsala blir Innovationsmotor!

Efter Västerbotten och Östergötland blir nu Uppsala den tredje regionen utsedd att vara Innovationsmotor.

Brist på anmälda organ oro för branschen

Swedish Medtech har i ett brev ställt till närings- och innovationsminister Mikael Damberg, socialminister Annika Strandhäll samt EU- och handelsminister Ann Linde, uttryckt vår oro över bristen på beredskap för de nya bestämmelserna för medicintekniska produkter och In vitrodiagnostik.

Medtech i Almedalen

Årets Almedalsvecka börjar gå mot sitt slut. Det har varit en intensiv vecka, fullmatad med aktiviteter runt medicinteknik och digitalisering.

Gemensam färdplan ska vässa Sverige som ledande life science-nation

Regeringens life science-kontor har tagit fram en färdplan för life science som ska ligga till grund för regeringens kommande strategi.

Delbetänkandet Styrning och vårdkonsumtion ur ett jämlikhetsperspektiv överlämnat till socialministern

I fredags överlämnade regeringens särskilde utredare Göran Stiernstedt formellt sitt delbetänkande i utredningen Styrning för en mer jämlik vård (S 2017:08) till socialminister Annika Strandhäll.

Svensk sjukvård ska komma närmare

Idag överlämnades det andra delbetänkandet till utredningen Samordnad utveckling för god och nära vård.

Ny biobanksguide lanserad

Biobank Sverige har tagit fram en guide som beskriver biobanker i Sverige och hur humanbiologiska prov kan användas i forskning och klinisk prövning.

Darja Isaksson blir ny generaldirektör för Vinnova

Regeringen har utsett Darja Isaksson till generaldirektör för Vinnova. Hon kommer närmast från rollen som konsult och digital strateg. Hon tillträder sin befattning den 20 augusti 2018.

Vården, politiken och medicintekniken

I mitten av maj arrangerades Swedish Medtechs stora årsmöteskonferens. Temat för i år var ”vården, politiken och medicintekniken” och mötet samlade närmare 160 deltagare från medlemsföretag, vårdorganisationer, politiken och akademin.

EASY Diabetes vinner Medtech4Health Innovation Award 2018

Årets vinnare av Medtech4Health Innovation Award 2018 korades vid Swedish Medtechs årsmöte. Vinnare är EASY Diabetes - ett AI-baserat beslutsstöd för bättre diabetesbehandling

Life Sciencebranschen - avgörande för Sverige!

De tre branschorganisationerna LIF, Swedish Medtech och SwedenBIO presenterar i dag en gemensam handlingsplan för Life Science. Handlingsplanen lyfter tre viktiga områden och presenterar 19 förslag på åtgärder.

Lär känna 2018 års finalister

Medtech4Health har presenterat årets tre finalister i Medtech4Health Innovation Award.

logo

Besöksadress
Sveavägen 63, Stockholm

Postadress
Box 3601
103 59 Stockholm

Telefon 08-586 246 00 (vxl)

E-post info@swedishmedtech.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är ditt företag medlem i Swedish Medtech har du möjlighet att ta del av vårt medlemsbrev, som skickas ut 11 gånger per år.