Medtech Investment Day Award till Inerventions

Pressmeddelande 2012-09-14

Medtechbolaget Inerventions AB – med en unik helkroppsdräkt som ökar rörligheten och livskvaliteten hos stora patientgrupper – vann Medtech Investment Day Award 2012. Inerventions var det företag som bedömdes ha störst förutsättningar att lyckas på den globala marknaden av 29 lovande nordiska medtechbolag som presenterade sig under årets Medtech Investment Day Nordic i Stockholm den 13 september.

 

Vinnare MTIDN award 2012 för webben

 


– Jag tror att vår styrka ligger i hur lätt det är att se vilken nytta vår produkt gör. Redan efter tio minuter säger många att ”det här har jag aldrig kunnat göra förut”. Det har gjort att vi snabbt har kunnat växa och på två år har vi nått ut med vår teknik till mer än 300 patienter och bevisat att det finns en köpvilja för en produkt som vår.

 

Det sa en påtagligt glad vice vd för Inerventions Emma Sjöberg efter att hon mottagit prissumman på 25 000 kronor.


Det Inerventions på kort tid har lyckats med är att ta fram en enkel och kostnadseffektiv metod för att få konstant spända, spastiska muskler att slappna av på konstgjord väg. Terapin har förpackats i en så kallad Elektrodress, avsedd att underlätta livet för barn och vuxna med framför allt Cerebral Pares, men även stroke, MS, Parkinsons eller andra typer av nervskador.


– Du får ett personligt rehabiliteringsprogram inprogrammerat i dräkten som du kan dra på dig själv hemma och tvätta i maskin. Och du slipper underkasta dig dyra och plågsamma behandlingar, som ofta har svåra biverkningar.


Idén till Elektrodress presenterades för första gången i SVT:s program Draknästet 2010. Två år senare är nu produkten klar att lansera på den svenska marknaden. Inerventions räknar med att ta språnget ut på den västeuropeiska marknaden under 2014-2015.


– Att se hur en del av våra användare åter kan röra sig, sitta eller äta själva, gör det värt hela resan. Det är fantastiskt roligt, säger Emma Sjöberg.


Juryn bestod av Pontus von Bahr, handläggare på VINNOVA, Martin Stenfeldt, ansvarig affärsutvecklare på Scion Sciense Park i Köpenhamn, Arto Holopainen, utvecklingschef på Kuopio Innovations och Petrus Laestadius, vice vd på Swedish Medtech.


Förutom prisutdelningen bjöds de i år runt 220 deltagarna på en intensiv heldag, fullmatad med spännande talare som delade med sig av deras syn på trender och utmaningar inom medtechområdet. De 29 särskilt utvalda nordiska företagen fick också möjlighet att presentera sig och att knyta kontakter med bland annat ett 30-tal närvarande investerare, däribland internationella riskkapitalbolag och större globala medtechbolag med intresse av att förvärva.


Det var fjärde gången som Medtech Investment Day anordnades av Swedish Medtech och andra gången med nordiska partners.


– Vi har tagit ett rejält steg framåt och stärkt vår nya nordiska plattform ytterligare med ett större inflöde av mer mogna, innovativa bolag. Vi ser också ett ökat internationellt intresse med investerare som kommer från USA, Storbritannien, Frankrike, Israel, Kina och Sydkorea, sa Anna Lefevre Skjöldebrand, vd för Swedish Medtech.

 

På bilden:


Petrus Laestadius, vice vd Swedish Medtech samt ordförande i juryn; Emma Sjöberg, vice vd, Inerventions; Carl Wadell, Swedish Medtech, projektledare för Medtech Investment Day Nordic. Foto: MedTech Magazine

 

För mer information kontakta:

 

Mia Engman Hyrén, informationsansvarig, Swedish Medtech,
meh (at) swedishmedtech.se, 08-586 246 05

 

För mer information om Inverventions kontakta:

 

Emma Sjöberg, vice vd, Inverventios
emma (at) inerventions.se, 073-524 59 36


Läs mer i vårt pressrum

logo

Besöksadress
Sveavägen 63, Stockholm

Postadress
Box 3601
103 59 Stockholm

Telefon 08-586 246 00 (vxl)

E-post info@swedishmedtech.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är ditt företag medlem i Swedish Medtech har du möjlighet att ta del av vårt medlemsbrev, som skickas ut 11 gånger per år.