Så ska patienter få säkrare medicintekniska implantat

I veckan som gått har Swedish Medtechs vd Anna Lefevre Skjöldebrand fått svara på frågor från SVT Nyheter och Agenda om branschens ansvarstagande och patientsäkerheten i förhållande till nuvarande och kommande regelverk. Med anledning av det har vi nu publicerat en debattartikel på Dagens Medicin där vi tydliggör en rad punkter rörande de anmälda organens roll och hur vi ställer oss till att det inte är en myndighet som godkänner medicinteknik, hur industrin ser på antalet incidentrapporter samt kraven på kliniska studier.

 Läs debattartikeln på Dagens Medicins hemsida >>

I samband med inslagen sammanställde vi frågor och svar som finns publicerade här på vår hemsida.
 

logo

Besöksadress
Sveavägen 63, Stockholm

Postadress
Box 3601
103 59 Stockholm

Telefon 08-586 246 00 (vxl)

E-post info@swedishmedtech.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är ditt företag medlem i Swedish Medtech har du möjlighet att ta del av vårt medlemsbrev, som skickas ut 11 gånger per år.