Medicinteknik i en föränderlig värld

I slutet av november bjöd Swedish Medtech in till årets höstmöte. Tema för dagen var ”Medicinteknik i en föränderlig värld”. Hur påverkas vi som bransch när vår omvärld rör på sig?Swedish Medtechs ordförande Helena Bragd och vd Anna Lefevre Skjöldebrand hälsade alla välkomna och lyfte samtidigt några aktuella händelser som vi ser påverkar vården i Sverige. Bland annat nämnde de leveransstörningarna som drabbat regionerna Dalarna, Uppsala, Västmanland, Sörmland och Örebro län på senare tid och som Swedish Medtech berört i en debattartikel i Dagens Medicin.

Först ut i talarprogrammet var Anna Brodowsky, Vice President Public Affairs, Global Brands, Innovation, Sustainability, Essity. Anna delade med sig erfarenheter från Essitys omfattande hållbarhetsarbete och hur de kopplar till agenda 2030.

Jonas Berggren, chef Internationella Sekretariatet, Svenskt Näringsliv gav en tänkvärd spaning i vår omvärld och där han berörde både handelskrig, brexit och hur den politiska oron kan påverka medtechföretagen.

Efter pausen väntade ett panelsamtal med Morgan Eilenberg, Partner, Head of Interim Management, Compass, Catharina Borgenstierna, vd, Camanio Care och Camilla Norander, Head of People Success, Cambio Healthcare Systems. Diskussionen gav åhörarna värdefulla insikter i vad de ser attraherar morgondagens medarbetare och hur man matchar företagens behov och de anställdas förväntningar.

Höstmötets avslutningstalare var Claudia Olsson, grundare av utbildningsföretaget Stellar Capacity. Hon fyllde en inspirerande och energifylld timme med tankar och råd kring hur ledare idag behöver förhålla sig till en marknad som är oförutsägbar och i kontinuerlig förändring. Tidigare strukturer utmanas och ett nytt förhållningssätt till teknik och lärande krävs från ledare som fortsatt vill kunna leda i framkant.

Dagen avslutades med ett mingel.

Stort tack till alla våra talare, nätverkspartner som ställde ut i samband med mötet och våra deltagare!

logo

Besöksadress
Sveavägen 63, Stockholm

Postadress
Box 3601
103 59 Stockholm

Telefon 08-586 246 00 (vxl)

E-post info@swedishmedtech.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är ditt företag medlem i Swedish Medtech har du möjlighet att ta del av vårt medlemsbrev, som skickas ut 11 gånger per år.