Kommunikatör sökes för medicinteknik

Du kommer att arbeta för Medtech4Health (som idag består av en programdirektör och en projektkoordinator, dessutom ett flertal noder runtom i landet) samt branschorganisationen Swedish Medtech. Vi har många gemensamma behov och genomför flera projekt tillsammans. Vi arbetar i en händelserik och kreativ miljö med stora behov av ännu fler effektiva kommunikationsinsatser. Du kommer att ansvara för att driva och utveckla Medtech4Healths kommunikation operativt. Dessutom kommer du att bli en del av kommunikationsteamet på Swedish Medtech.

Om rollen
Som kommunikatör blir du ansvarig för Medtech4Healths kommunikation, både externt och internt. Du kommer även att arbeta tillsammans med Swedish Medtechs kommunikatör med fokus på webb, nyhetsbrev och sociala medier. Du kommer att fungera som projektledare i både interna och externa projekt och i din roll ingår bland annat att hantera mediakontakter och arbeta proaktivt med media och PR. I din roll får du möjlighet att bidra till ökad samhällsnytta och bättre förutsättningar för medicintekniska innovationer att nå vård, omsorg och patienter. Medtech4Health och Swedish Medtech arbetar med projekt över hela Sverige samt deltar i internationella sammanhang, vilket kan innebära ca 5-20 resdagar per år, både inom och utanför Sverige.

Om dig
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med kommunikation inom eller i nära samarbete med offentlig sektor, framförallt på operativ nivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att kommunicera kring samhällsfrågor. Du har självklart en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har förmåga att på ett populär¬veten¬skap-ligt sätt kunna förmedla teknik och dess betydelse till en bred publik, både i text och i bild. Du har en relevant utbildning på högskola eller liknande.

Önskvärt/meriterande i övrigt

Det är meriterande om du har nosat på projektledning och produktionsledning, samt har arbetat med samverkan mellan offentlig sektor, näringsliv, akademi och civilsamhället. Om detta även rör områden som vård och medicinteknik ser vi det som starkt meriterande.

Kompetens inom grafisk design, formgivning och enklare filmproduktion är också meriterande. Vi tycker också att det är värdefullt om du har erfarenhet av att ha beställt kommunikationstjänster, t.ex. av extern byrå.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För oss betyder det att du är och uppfattas som prestigelös, lösningsfokuserad och kan ta egna initiativ. Arbetet kräver att du är nyfiken och obehindrat kan ta kontakt med och interagera med personer i olika befattningar och från olika bakgrunder. För att trivas i rollen bör du gilla att arbeta i ett mindre team med eget ansvarsområde, men också se tjusningen i att lära dig nya saker och att bidra med stort och smått när det behövs.

Lön: Individuell lönesättning. Tillträde: Snarast. Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: Heltid varav ca 50 % för Medtech4Health och 50 % för Swedish Medtech. Organisatoriskt knyts anställningen till Medtech4Health.

Upplysningar om anställningen lämnas av:
För Medtech4Healths programkontor: Jonas Sareld (jonas.sareld@medtech4health.se)
För Swedish Medtech (samt Medtech4Healths styrelse): Anna Lefevre Skjöldebrand (als@swedishmedtech.se)

Välkommen med din ansökan senast den 23 juni 2019. Vi bedömer inkomna ansökningar kontinuerligt.

Skicka din ansökan till jobb@medtech4health.se

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Placering: Trevliga lokaler mitt i life science-klustret på Sveavägen 63, Stockholm
Anställningsform: Heltid, Tillsvidareanställning. Provanställning 6 månader tillämpas.

Läs mer om Medtech4Healthlogo

Besöksadress
Sveavägen 63, Stockholm

Postadress
Box 3601
103 59 Stockholm

Telefon 08-586 246 00 (vxl)

E-post info@swedishmedtech.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är ditt företag medlem i Swedish Medtech har du möjlighet att ta del av vårt medlemsbrev, som skickas ut 11 gånger per år.