MDR träder i full kraft

Nu är väntan över, idag den 26 maj träder den nya medicintekniska förordningen – MDR – har trätt i full kraft. Med anledning av det har Anna Lefevre Skjöldebrand bjudit tillbaka Swedish Medtechs regelverksexpert Peter Löwendahl för en genomgång av vad som nu väntar oss. Tillsammans går de igenom hur MDR påverkar klass 1-produkter och hur kraven ser ut på kliniska studier. Har vi tillräckligt många Anmälda organ på plats, vad är status för UDI samt den stora knäckfrågan, vad händer när övergångsperioden slutar gälla 2024?  Missa inte detta och mycket mer i vårt MDR-special.


Regelverk för medicintekniska produkter
Vill ni veta mer om den nya förordningen och hur regleringen av medicinteknik ser ut. Läkemedelsverket har samlat information på sin hemsida >>

Kompetensutveckling inom regelverket
Swedish Medtech erbjuder flertalet utbildningar inom regelverksområdet. Vi arrangerar introduktionskurser för MDR för dig som vill lära dig grunderna och även en särskild kurs riktad mot importörer och distributörer. Vi håller även specialserade kurser inom områden som PRRC, teknisk dokumentation och riskhantering. Här hittar du mer mer information om vårt kursutbud >> logo

Besöksadress
Sveavägen 63, Stockholm

Postadress
Box 3601
103 59 Stockholm

Telefon 08-586 246 00 (vxl)

E-post info@swedishmedtech.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är ditt företag medlem i Swedish Medtech har du möjlighet att ta del av vårt medlemsbrev, som skickas ut 11 gånger per år.