Pappersstrejken i Finland löst – produktionen återstartar

Sedan 1 januari i år har det pågått en strejk med anledning av en konflikt mellan det finska Pappersförbundet och leverantören UPM. UPM är Europas största skogsindustrikoncern och strejken har påverkat flera affärsområden, särskilt på etikettområdet där deras europeiska marknadsandel är 25%. Strejken har förlängts i omgångar utan tecken på framsteg, vilket har påverkat den medicintekniska branschen tillsammans med många andra branscher, även i USA och andra delar av världen.

Swedish Medtech vet att ett antal medlemsföretag använder material från UPM. Därför var det besked som kom den 22 april efterlängtat. UPM meddelar att strejken upphör omedelbart efter att parterna nu nått en fyraårig överenskommelse för alla de berörda affärsområdena inom koncernen. Leveranserna kommer återupptas så snart som möjligt.

Läs mer hos UPM Raflatac >>

logo

Besöksadress
Sveavägen 63, Stockholm

Postadress
Box 3601
103 59 Stockholm

Telefon 08-586 246 00 (vxl)

E-post info@swedishmedtech.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är ditt företag medlem i Swedish Medtech har du möjlighet att ta del av vårt medlemsbrev, som skickas ut 11 gånger per år.