Kraven för rollen som PRRC, den 9 maj 2023

Kraven för rollen som PRRC - Person Responsible Regulatory Compliance enligt MDR och IVDR

Person Responsible Regulatory Compliance (PRRC) är en ny roll i båda regelverken för medicintekniska produkter, MDR (Medical Device Regulation) och IVDR (In Vitro Diagnostic Regulation). Båda förordningarna ställer krav på att alla tillverkare ska ha en namngivna person utsedd till rollen som PRRC. Här får du en strukturerad överblick över krav och ansvarsområden för rollen.

Enligt artikel 15 i MDR finns krav på bla kompetens och erfarenheter för en ”PRRC - Person Responsible Regulatory Compliance”. Dessutom har MDCG (Medical Device Coordination Group) har gett ut en guideline (MDCG 2019-7) som ytterligare förtydligar kraven. Trots detta finns frågetecken och många känner att det inte är helt tydligt.

Under denna kurs får du en överblick över kraven som ger dig ökad kunskap för hur ni går tillväga för att uppfylla de formella kraven. Du får även insikt i bakgrunden till kraven och kunskap om rollen och dess ansvar. Efter kursen ser du kopplingen till ert kvalitetsledningssystem och ansvaret kopplat till er post market surveillance. Det finns ännu ingen rättspraxis på området men vi tittar på vad kraven kan betyda i praktiken.

Ur innehållet:

  • Kraven och ansvarsområden för rollen
  • Kvalifikationer 
  • Ansvar och befogenheter samt vad du som person riskerar
  • Vad gäller för olika ekonomiska aktörer
  • Outsorcing av rollen
  • Vad du som konsult skall tänka på


Kursen vänder sig till dig som ska/vill arbeta som PRCC på ett medicintekniskt företag, personer i ledande ställning och företagsjurister.  Det är en fördel om du är insatt i de regulatoriska kraven i regelverken då denna kurs inte inkluderar en genomgång av MDR/IVDR.

Föreläsare: Peter Löwendahl
Peter har lång och gedigen erfarenhet från den medicintekniska branschen dels från rollen som bland annat koncernansvarig för QA &RA på Elekta Globalt RA ansvarig för Regulatory affairs för en divison på GE Healthcare men även som konsult under många år som bla auktoriserad EU  representant. Peter är även ordförande i fokusgruppen Regulatory Affairs på Swedish Medtech samt ledamot i föreningens styrelse.

Praktisk information
Detta är bokningssidan för 9 maj 2023.

Tid: 09:00 – 12:00
Plats: via länk
Avgift:  3 400 kr för deltagare från medlemsföretag och 4 900 kr för ickemedlemmar. Alla avgifter är exkl. moms.
Frågor: Mejla Pernilla Andrée eller ring 08-586 246 17 

Antalet deltagare är begränsat och anmälan är bindande. Uppstår problem med deltagande finns dock möjlighet att överlåta platsen till en kollega från samma företag.

För att boka en kurs/event via kortbetalning, klicka på en av knapparna nedan.

Betala med kort (ej medlem) Betala med kort (medlem)

logo

Besöksadress
Sveavägen 63, Stockholm

Postadress
Box 3601
103 59 Stockholm

Telefon 08-586 246 00 (vxl)

E-post info@swedishmedtech.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är ditt företag medlem i Swedish Medtech har du möjlighet att ta del av vårt medlemsbrev, som skickas ut 11 gånger per år.