Regulatory Summit | Specialist-spåret

21 maj |  World Trade Center

Under 3-5 april var formulären för detta event delvis ut funktion. Om du anmälde dig under denna period och inte har erhållit en bekräftelse var vänligen kontakta Pernilla Andreé (0765-38 46 17).

BOKNINGSSIDA FÖR SPÅR: SPECIALIST

För dig som är insatt i regelverket och gärna dyker ner i detaljer.

Förmiddagen spenderar vi tillsammans och efter lunch delar vi upp oss i två olika spår.

Under spåret för specialister dyker vi ner i ämnen som klinisk utvärdering, status för olika MEDDEV-dokument och klassificeringsregler och en hel del mer.


UR PROGRAMMET FÖR SPÅRET

Roadmap för harmoniseringen av standarder
Du får ta del av tidsplan för harmoniseringen av standarder och en genomgång av arbetet med de aktuella standarder som styr medicintekniska produkter. Du får även en organisatorisk överblick av Standardization Request, EU-kommissionens uppdrag om att ta fram harmoniserade standarder.
Talare: Jenny Acaralp, Projektledare Vård och omsorg, SIS

Klassificeringsregler – praktiska implikationer med regel 11 för mjukvara
Talare: Robert Ginsberg, 
senior konsult inom det medicintekniska regelverk och delägare på konsultbolaget QAdvis.

Nyheter om klinisk utvärdering och klinisk prövning
Med anledning av MDR kan vi vänta oss uppdateringar av vägledningsdokument för klinisk utvärdering, GCP-standarden ISO 14155 och nationell lagstiftning kopplad till klinisk prövning. Vilka nyheter innebär det och vad behöver man tänka på? Under föredraget får du en statusuppdatering samt ett resonemang kring de vägval man som organisation står inför.
Talare
Ann-Catrin Petersson Olmås, Global Clinical and Health Care Compliance Manager, Mölnlycke  &  Elin Karlberg, Regulatorisk utredare Medicinteknik, Läkemedelsverkets enhet för kliniska prövningar och licenser

Kvalitetssystem enligt MDR - hur påverkar de nya kraven på kvalitetssystem? 
I MDR tydliggörs krav på kvalitetssystem för såväl ansvarig tillverkare som andra aktörer som hanterar medicintekniska produkter. Kraven blir också än mer omfattande för tillverkare av klass I produkter. Under föreläsningen ger vi en övergripande introduktion till kraven och tips på hur dessa ska adresseras.
Talare: Åsa Runnäs, VD på konsultbolaget Symbioteq


PLATS 
World Trade Center, Stockholm >>

Fika och registrering från 08:15. Konferensen börjar 08:45 och slutar ca 16:30.

KONTAKT 
Har du tankar eller funderingar kring konferensen, kontakta Pernilla Andrée på mejl eller telefon 08-586 246 17

ARRANGÖRER 
Konferensen arrangeras av Swedish Medtech i samarbete med Läkemedelsverket.

AVGIFT 
3 950 kr för deltagare från medlemsföretag, 5 400 kr för ickemedlemmar (exkl. moms). Antalet deltagare är begränsat och din anmälan är bindande. Uppstår problem med deltagande finns möjlighet att överlåta platsen till en kollega från samma företag/organisation.

För att boka en kurs/event via kortbetalning, klicka på en av knapparna nedan. För fakturabetalning, vänligen fyll i formuläret längst ned.

Betala med kort (ej medlem) Betala med kort (medlem) Betala med faktura

För att anmäla dig och betala med faktura, vänligen använd formuläret nedan.
Villkor vid bokning av utbildning, möten och event

Vid bokning av utbildning/möten/event hos Swedish Medtech gäller nedanstående villkor.


Företagsinformation och kontaktuppgifter

Swedish Medtech Service AB, 556177-2764, Box 3601, 103 59 Stockholm, Tel +46 8 586 246 00, e-mail: info@swedishmedtech.se
Besöksadress: Sveavägen 63, Stockholm


Anmälan

Anmälan görs via formulär på vår hemsida och betalning sker med kort eller via faktura. För giltig anmälan krävs kortbetalning eller fullständig fakturainformation.


Bekräftelse

Efter genomförd bokning mottar du en bekräftelse till angiven e-post. Var vänlig kontrollera bekräftelsen så att datum och event för din anmälan är korrekt. Omkring sju till tio dagar innan evenemangets start får du även en kallelse via e-post.


Avgifter

Angivna avgifter är exklusive moms och per person. I avgiften för heldagsutbildning ingår dokumentation, frukostsmörgås, lunch och fika. I avgiften för heldagsevent ingår frukostsmörgås, lunch och fika. Vid kortare möten/event, ingår normalt inte förtäring eller dokumentation (för närmare information, se respektive eventsida).


Avbokningsvillkor

Antalet deltagare är begränsat och anmälan är bindande. Uppstår problem med deltagande finns möjlighet att överlåta platsen till en kollega från samma företag.


Vid kostnadsfria frukostseminarier, ombedes du meddela i god tid om du inte kan nyttja din plats. Swedish Medtech tillämpar en no show-avgift om 500 kr för utebliven närvaro.


Kortinformation

För kortbetalningar använder Swedish Medtech Service AB sig av Dibs, som är en säker elektronisk betalningslösning för Visa och MasterCard/Eurocard. All kortinformation lagras i enlighet med kortnätverkens regelverk.


Behandling av dina personuppgifter

Swedish Medtech Service AB, org. nr 556177–2764, är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter. Swedish Medtech behandlar dina personuppgifter i enlighet med Swedish Medtechs Integritetspolicy.


Insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden och tillhandahålla kurs/event. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras. Vi rekommenderar att du inte lämnar känsliga personuppgifter. Om du själv lämnar information, som exempelvis att du är allergiker och önskar viss kost, förutsätter vi att du vill att uppgifterna registreras hos oss. Dessa uppgifter raderas efter avslutad kurs eller event.


Om du har några frågor om behandlingen av dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss via e-post: dataskydd@swedishmedtech.se
Stäng

logo

Besöksadress
Sveavägen 63, Stockholm

Postadress
Box 3601
103 59 Stockholm

Telefon 08-586 246 00 (vxl)

E-post info@swedishmedtech.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Är ditt företag medlem i Swedish Medtech har du möjlighet att ta del av vårt medlemsbrev, som skickas ut 11 gånger per år.