MedTech Week 2017

I juni varje år firar vi medicinteknikens betydelse för människor. Initiativet till MedTech Week kommer från den europeiska branschorganisationen MedTech Europe. Evenemanget har en egen webbsite. www.medtechweek.eu.

Årets MedTech Week ägde rum i Sverige 14-21 juni 2017 medan resten av Europa firade under kalenderveckan 19-23 juni.

Sammanfattning av MedTech Week 2017

Sammanfattning av programmet finns som pdf på svenska respektive engelska.

Inbjudningar till det svenska programmet  (skrivet inför veckan)

En lång rad med organisationer runt om i Sverige planerar aktiviteter under den svenska MedTech Week. Det blir en blandning av öppna seminarier och evenemang för speciellt inbjudna. Dessa aktiviteter kommer att ske från Lund i söder till Umeå i norr. 

  1. 14 juni Uppsala (arrangörer: Uppsala Bio, Uppsala universitet, Akademiska sjukhuset, STUNS, Medtech4Health)
  2. 15 juni Umeå (arrangör: CMTF)
  3. 15 juni Göteborg (arrangör: MedTech West)
  4. 16 juni Linköping (arrangörer: Region Östergötland och Linköpings universitet)
  5. 20 juni Lund (arrangörer: Invest in Skåne, Swedish Medtech, Medtech4Health). 


Programmet som pdf1) Invigning av nytt medicintekniskt forsknings- och innovationscentrum i Uppsala 
Välkomna till Uppsala för högtidlig invigning av MedTech Science & Innovation - en långsiktig satsning i samverkan mellan Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset. Programmet bjuder bl a på inspirerande presentationer, förfriskningar och mingel.

Tid och plats: 14 juni 2017 kl 13-17 Blå korset Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hela programmet och anmälan via Uppsala Bio.2) Medicinteknik - Nyckeln till framtidens hälsovård och en motor för global attraktion och tillväxt! 

I Umeå bjuder CMTF på en blandning av intressanta föredrag och mingel där du får chans att träffa innovatörer från regionen. Ta chansen att uppdatera dig om senaste nytt. 

Tid och plats: 15 juni 2017 kl 13-17 på Rex i centrala Umeå. Läs mer och anmäl dig via Eventbrite.3) Vill du forska? Inspirationsdag om klinisk forskning

Välkommen på en inspirationsdag om klinisk medicinteknisk forskning önskar MedTech West. Dagen är speciellt avpassad för dig som är, eller studerar till läkare, sjuksköterska, sjukhusfysiker eller jobbar med annat inom vården. 

Tid och plats: 15 juni 2017 kl 10 - 15 i sal Hjärtat på Sahlgrenska i Göteborg. Läs mer och anmäl dig i regionkalendern.4) Hur kan ny teknik ge dig bättre hälsa och vård? 

Med inspiration från Skavlan bjuder Linköpings universitet och Region Östergötland in till talkshow. Alla med intresse för vård och hälsa är varmt välkomna!

Tid och plats: 16 juni 2017 kl 09.30-12 på universitetssjukhuset i Linköping. Läs mer och anmäl dig hos Region Östergötland.5) Learn how your company can benefit from the advanced research tools at MAX IV and ESS 

Speciellt för R&D-chefer, projektledare och specialister från industrin ordnar Swedish Medtech tillsammans med Medtech4Health och Invest in Skåne en eftermiddag på MAX IV och ESS. Det blir presentationer och mingelmöjligheter. Presentationerna sker på engelska.

Tid och plats: 20 juni 2017 kl 14:00 - 17:00 på MAX IV strax utanför Lund. Det finns ett begränsat antal platser och föranmälan är obligatorisk. Kontakta Malin Hollmark (Malin.Hollmark [at] swedishmedtech.se) för hela programmet och anmälan senast 10 juni.